Tillställning

Ur vattnets minne på Folkets hus

Ur vattnets minne – Veden muistista

Ur vattnets minne tar dig till en värld där vår tid endast är en avlägsen sägen. Efter en global katastrof har vatten blivit en bristvara, möjligheterna till resor har begränsats och det är svårt att få tillgång till information. Militären övervakar och reglerar inte bara vattenanvändningen utan även människorna. Norra Finland är en av få säkra platser att leva på. Där bor den unga huvudpersonen Noria Kaitio med sina föräldrar. När Noria fyller sjutton ställer hennes föräldrar henne inför ett framtidsval. Hon måste antingen följa med sin mor till de stora städerna eller fortsätta med sin fars uppdrag som temästare, en uppgift som har gått i arv i familjen. Noria tvingas att välja mellan säkerhet och strid, mellan kunskap och makt.

Upplev den fängslande dramatiseringen av Emmi Itärantas hyllade roman Teemestarin kirja (Memory of Water) som utkom 2012. Boken har väckt stor uppmärksamhet utomlands och belönats med flera utmärkelser. Nu sätts den för första gången upp som teater – en framtidsfantasi där hoppet är människans största resurs.
Samproduktion med Kajana Stadsteatern. Nu på Riksteaterns Sverigeturné.

Spelas på finska, textas på svenska.

Ur vattnets minne spelas på Folkets Hus i Haparanda fre 3 februari kl 13:00.

Erbjudande för medlemmar i föreningen Norden: 140,-. Icke medlem 200,-

Boka hos Terttu, tel. 070 – 627 22 66 eller [email protected]

Varmt Välkomna!

Mer information om föreställningen här: http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/3472

Ett samarbete mellan Haparanda Teaterförening och Föreningen Norden Haparanda i temat Finland 100 ÅR 2017. Se bifogad information.